Holistisch wonen wat is dat eigenlijk?

SHARE THIS STORY

Holistisch wonen: een weerspiegeling van ons leven

 

 

Holistisch wonen wat is dat eigenlijk?

Holistisch wonen is leven in een fijne leefomgeving, kijkend naar meerdere factoren die het thuis aangenamer maken om volledig jezelf te kunnen zijn. Je huis is een weerspiegeling van je leven. Hoe we ons thuis voelen heeft invloed op hoe we denken.

Voel jij je niet goed in je huis dan heeft dat invloed op je gedrag. Maar ook andersom, leef jij ongezond dan vertaald het zich waarschijnlijk ook in onaangename levensomgeving.

 

Door naar het grotere geheel te kijken, kijk je niet alleen naar de esthetiek van het interieur maar bijvoorbeeld ook naar het klimaat in huis, de akoestiek, de energie, de flow, allemaal belangrijke onderdelen voor een betere leefomgeving.

In een holistisch interieur voel je je veilig en laadt je op! Het is een plek waarin je gezond en gelukkig kan leven. Een basis die naast goede voeding, beweging & ontspanning net zo belangrijk is.

 

Hoe vertaald dat zich dan?

Kleuren en materialen zijn de basis van elke interieur ze hebben een grote invloed op je gedrag & hoe je je voelt. Zo geeft de kleur rood je energie en warmte, wordt je van geel vrolijk, is bruin de kleur van aarde en hout waar we ons zeker en veilig van voelen en staat wit voor perfectie. Werken met kleuren en materialen uit de natuur brengt je dicht bij jezelf. Denk aan materialen zoals hout, wol of rotan.

 

Een gezonde thuis basis creëren

 Een holistisch huis is niks anders dan een gezonde thuis basis creëren, waarin je happy bent wanneer je het verlaat, maar je nog beter voelt wanneer je thuis komt. Hieronder nog een paar tips die helpen bij een gezonde leefomgeving…

 

Gebruikt natuurlijk materialen deze geleiden energieën en leven met de tijd mee, combineer ruwe materialen met zachte zo ontstaat er een mooie mix.

Gebruik ronde organische vormen, het maakt een ruimte zachter gezelliger en zorgt voor balans.

Gebruik kalkverf voor een matte afwerking wat een warm gevoel geeft en het is ook nog 100% natuurlijk.

Hou het huis opgeruimd, en lucht het regelmatig voor frisse lucht

Vind jij het moeilijk om thuis je balans te vinden, lukt het je niet om de ideale kleuren en materialen te gebruiken waarbij jij je echt goed voelt

Werken met energie, elementen en vooral zoeken naar de juiste verbinding met je huis.

Ja,ik wil graag geholpen worden